Det er ikke alltid du trenger en vanntett PMR radio i arbeidet.  Jobber du innendørs behøver ikke du en PMR radio som kan ligge under vann i en time, og fortsatt virker når du har tatt den opp.  Det er jo tøft med IP-68 innendørs men du trenger det ikke.   Det er godt nok med IP54 som betyr vannavstøtende. 

En IP54-sertifisert PMR radio er støvbeskyttet, men kan ikke garantere at støv ikke vil trenge gjennom. I tillegg skal PMR radio tåle vannsprut fra alle kanter, eksempelvis regnvær. En PMR radio med denne sertifiseringen vil være et bra valg for den turglade eller håndverkere.

En IP67-sertifisert PMR radio er støvtett. PMR radio skal ikke slippe inn noe støv. I tillegg skal PMR radio ikke ta skade av å være senket i vann ned til en meter, i opp til 30 minutter. Perfekt PMR radio for en person som er hobbyfisker, driver med jakt,  jobber ute på sjøen eller jobber i støvete miljøer osv.

Høres ikke det fint ut med vanntett radio og vanntett øremusling/monofon ? Ikke la deg lure av høy IP-grad på selve radioen når du skal bruke ekstrautstyr som monofon og tilsvarende.  IP-graden vil falle ned til IP-54 hvis du ikke bruker den rette plugg på ekstrautstyret. PMR radio er ikke tettere enn det svakeste punkt.

Den radio som gir best IP grad er den med gummipakning og skruplugg til monofon / ekstrautstyr. Den vil dekke alt og være tett.  Tar du bort deksel og gummipakning og setter i en 2 pin Kenwood / ICOM / HYT / Motorola plugg vil dette være det svakeste punkt.  Nå er ikke PMR radio vanntett lenger.  Du kan ikke reklamere på PMR radio hvis du bruker feil tilbehør.

Noen jaktradioer er tilpasset original antenne.  Hvis du bytter denne ut med en skogsantenne må du sjekke at du får den samme kapsling over festet som den originale antenne.  I motsatt fall vil fuktighet komme inn i radio den veien.